vauvatanssi

TAYSissa vuodesta 1987 Lastenklinikalla, fysiatrian osastolla toiminut fysioterapeutti Ritva-Liisa Seppänen vastaa 2.1. - 31.1.2007 välisenä aikana keskosten liikunnan kehitykseen liittyviin kysymyksiin. Ritva-Liisa on työskennellyt lasten neurologisella osastolla ja on nyt fysioterapeuttina vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla.
Hän ei voi vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti.
Palsta lukitaan 1.2.2007 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Vieras

vauvatanssi

Viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Tammi 2007, 12:20

olen tanssinut vauvan kanssa ns. vauvatanssia. eli vauva makaa selällään viltin päällä ja laulan hänelle tiettyjä hokemia tietyssä järjestyksessä ja samalla liikutan käsiä yhteen, ylös ja alas sekä jalkoja koukkuun ja suoraksi yms.
Vauva tykkää tästä kovasti ja odottaa uutta vaihetta, jonka jo taitaa muistaa :) Lisäksi tämä poistaa kivasti kaasua elimistöstä ;)

Onko vauvatanssista todettu olevan jotain hyötyä esim. motoriselle kehitykselle? Ihan kiinnostuksesta kyselen.

marjut

Ritva-Liisa Seppänen

Viesti Kirjoittaja Ritva-Liisa Seppänen » 05 Tammi 2007, 19:12

En tunne vauvatanssia sinänsä - eikä sen vaikutuksia varmaankaan ole tutkittu. Varmasti musiikki, laulaminen ja liikkuminen yhdistettynä tuo nautintoa vauvalle ja se oppii kyllä hyvin pian yhdistämään miellyttävät kokemukset ja odottamaan jo seuraavaa mukavaa. Uskon, että tanssiminen ja vauvan mukavat liikkumisen kokemukset tukevat lapsen liikunnankin kehittymistä omalta osaltaan. :)

Vastaa Viestiin