kantamisesta

TAYSissa vuodesta 1987 Lastenklinikalla, fysiatrian osastolla toiminut fysioterapeutti Ritva-Liisa Seppänen vastaa 2.1. - 31.1.2007 välisenä aikana keskosten liikunnan kehitykseen liittyviin kysymyksiin. Ritva-Liisa on työskennellyt lasten neurologisella osastolla ja on nyt fysioterapeuttina vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla.
Hän ei voi vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti.
Palsta lukitaan 1.2.2007 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Vieras

kantamisesta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Tammi 2007, 12:13

onko haittaa jos lasta kannetaan jatkuvasti (useamman tunnin illassa) käsivarren päällä vatsallaan, johtuen ilmavaivoista.
Vauva tietysti kuolaa kovasti, mutta viihtyy mainiosti eikä "valita" koko ajan ja ilma pörisee hyvin ulos ;)

marjut

Ritva-Liisa Seppänen

Viesti Kirjoittaja Ritva-Liisa Seppänen » 05 Tammi 2007, 19:40

Ei lapselle ole haittaa vatsalla kantamisesta ja kuten sanoit lapsi kertoo sen itsekin. Teille on kovasti rankkaa kyllä tämmöinen vatsavaiva ja vaatii varmasti vanhemmilta paljon kärsivällisyyttä. Olette kai kokeilleet kaikki mahdolliset koliikin hoitoyritykset esim. vauvahieronta. Oletko kokeillut kantaa vauvaa kantoliinassa, jos se helpottaisi teidän vanhempien fyysistä rasitusta?
Muuten on tärkeää, että vauva saa olla vatsallaan myös tukevalla alustalla, lattialla, josta se voi itse ponnistaa kyynärpäillään pään ja vartalon nostamisen harjoittelemiseksi.

Vastaa Viestiin