Sisäänpäinkääntyneet jalkaterät

TAYSissa vuodesta 1987 Lastenklinikalla, fysiatrian osastolla toiminut fysioterapeutti Ritva-Liisa Seppänen vastaa 2.1. - 31.1.2007 välisenä aikana keskosten liikunnan kehitykseen liittyviin kysymyksiin. Ritva-Liisa on työskennellyt lasten neurologisella osastolla ja on nyt fysioterapeuttina vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla.
Hän ei voi vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti.
Palsta lukitaan 1.2.2007 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Yellow

Sisäänpäinkääntyneet jalkaterät

Viesti Kirjoittaja Yellow » 30 Tammi 2007, 16:09

Olisikohan ollut 2-kk neuvolassa, kun hoitaja otti puheeksi, että meidän tytön jalkaterät ovat aikalailla sisäänpäin kääntyneet. Kuulemma korjaantunee itsestään. Nyt ikää on melkein 9 (7)kk ja etenkin toinen jalka on yhä selvästi väärässä asennossa, ts. jos hän nyt lähtisi kävelemään, kulkisi hän vain jalkapohjan ulkosyrjällä. Hellästi taivuttamalla menee kyllä oikeampaan asentoon. Mitä luulet, tuleeko vaikuttamaan kävelyn oppimiseen? Mihin mennessä pitäisi korjaantua ja miten hoidetaan, jos ei korjaannu?

Ritva-Liisa Seppänen

Viesti Kirjoittaja Ritva-Liisa Seppänen » 31 Tammi 2007, 16:09

Ei vaikuta kävelyn oppimiseen, se tulee aikanaan. Korjattu ikä oli siis ymmärtääkseni 7kk. Voit venytellä jalkaterää, yhtä kerrallaan esim. hieromalla ja venyttämällä jalkaterän sisäsyrjältä, jos sinusta tuntuu, että haluat asialle jotain tehdä. Kun lapsi sitten nousee itse seisomaan ja kuormittaa jalkoja, voidaa tilannetta neuvolassa vielä arvioida uudelleen.

Vastaa Viestiin