vauvan hengityksestä flunssassa

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
kasperiina
vakkari
Viestit: 54
Liittynyt: 16 Elo 2006, 09:27
Viesti:

vauvan hengityksestä flunssassa

Viesti Kirjoittaja kasperiina » 29 Loka 2006, 11:47

Vieläköhän tänään ehtii saada lääkärin vastauksen...? Meidän 7 kk vanha poikamme sairastaa syysflunssaa, ja mietin hänen vaikeaa nenähengitystään. Eli yritämme tietysti auttaa nenän tukkoisuutta keittosuolalla ja liman imulla nenä-Friidalla (vaihtelevin tuloksin, hän osaa jo taistella vastaan tehokkaasti!), mutta suun kautta hän ei vaan oikein ymmärrä hengitellä, etenkään nukkuessa. Miksi vauvoilla siirtyminen suun kautta hengittämiseen on niin vaikeaa? Voiko sitä mitenkään auttaa tai "stimuloida"? Missä vaiheessa vauvat oppivat tuon siirtymisen?

korppi

nenähengitys

Viesti Kirjoittaja korppi » 31 Loka 2006, 00:13

Vauvat hengittävät ainoastaan nenän kautta noin 3-4 kk ikään asti. Sen jälkeen alkaa hengittäminen vähitellen onnistumaan tarvittaessa myös suun kautta. Jos yöt ovat kovin hankalat, voi tämän ikäislle antaa varovasti kaikkein laimeinta Nasolinia. Sitten se toinen asia, että onhan ongelmat peräisin vain nenästä - ei siis hengityksen vinkunaa alempaa?

Vastaa Viestiin