Neuvolan rokotusohjelma

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Tuisku
suurkuluttaja
Viestit: 1485
Liittynyt: 23 Loka 2006, 14:38
Viesti:

Neuvolan rokotusohjelma

Viesti Kirjoittaja Tuisku » 26 Loka 2006, 08:49

Hei,
eilisessä Kevyt-tapahtumassa ilmeni, että neuvolassa saatavat normaalit rokotteet pitäisi antaa kalanteri-iän mukaan. Meidän tyttö sai kuitenkin ensimmäisen yhdistelmärokotteen, Pentavac, (joka annetaan käsitykseni mukaan normaalisti 3kk iässä) vasta 4½kk iässä, kun painoa oli tullut se 5 kg. Neuvolan terveydenhoitaja sanoi, että se on yleinen käytäntö. Näin siis Lempäälässä. Meidän osalta rokotusohjelma kulkee nyt jälkijunassa ja kuulemma seuraavan rokote annetaan, kun ensimmäisestä on kulunut 2kk. Mitä haittaa tästä nyt on? Pitäisikö olla huolissaan?

Tuiskus ja tyttö 5kk

korppi

Rokotukset

Viesti Kirjoittaja korppi » 28 Loka 2006, 11:49

Periaatteessa rokotukset annetaan kalenteri-iän mukaan, mutta usein niitä joutuu rytmittämään uudelleen käytännössä. Jos ne siirtyvät parilla kuukaudella, ainoa riski koskee hinkuyskää. Muita näistä rokotettavista taudeista ei ole juuri saatavavissa - siis niin kauan kuin väestötasolla rokotukset menevät hyvin. Ensimmäinen hinkuyskärokotuskin on nyt saatu.

Vastaa Viestiin