Voiko elävä rokote tartuttaa muitakin kuin rokotetun?

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Jennifer

Voiko elävä rokote tartuttaa muitakin kuin rokotetun?

Viesti Kirjoittaja Jennifer » 25 Loka 2006, 14:32

Vastasit tuohon sairastelleen lapsen rokottaminen kysymykseeni, että vesirokkorokotus sisältää elävää virusta ja saattaa aiheuttaa viikon kuluttua rokotuksesta lievän taudin (kuumetta tai muutaman näpyn).

Tarkoittaako tämä sitä, että mikäli lapselle tulee tuo lievä versio vaikkapa vesirokkoa rokotteen seurauksena, hän voi myös levittää tautia edelleen eli hänet pitäisi pitää esim. päivähoidosta pois tai estää suorat lapsikontaktit viikko-puolitoista rokotuksenkin jälkeen (esim. jos noita näppyjä tulisi se parikin)?

Kiitokset!

korppi

Elävät rokotteet

Viesti Kirjoittaja korppi » 28 Loka 2006, 11:51

Elävät rokotevirukset eivät tartu ihmisestä toiseen. Matti

Vastaa Viestiin