Vähän vanhemman lapsen virtsatieinfektion hoito?

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito

Vastaa Viestiin
Tea
seniori
Viestit: 134
Liittynyt: 01 Tammi 2006, 23:27
Viesti:

Vähän vanhemman lapsen virtsatieinfektion hoito?

Viesti Kirjoittaja Tea » 25 Loka 2006, 12:08

Hei!

Mielenkiinnosta kyselen kantaasi liittyen vauvaa/taaperoa jo vähän vanhemman lapsen virtsatieinfektion hoitoon antibiootein (tai mikä se lääke nyt virallisesti sitten onkaan luokitukseltaan) vs. ns. luonnonlääkkein:

eli kun nyt puhutaan paljon siitä, että antibioottien turha käyttö pitäisi minimoida ja esim. pienen vauvan suusammakseen suositellaan jo neuvolassakin puolukka- tai karpalomehulla sivelyä (meillä toiminut oikein hyvin), niin miten näet näiden happamien mehujen käytön alkavassa/vielä lievässä virtsatietulehduksessa esim. leikki-ikäisellä (joka jo osaa jotain voinnistaan kertoa)?

Paljonhan noista mehuista on kirjoitettu toimivana esto"lääkkeenä"/alkavan virtsatietulehduksen käypänä hoitona aikuisilla, mutta miten ne käyvät yksiin lapsen kanssa (oletuksella tietysti, että lapsen saa juomaan ko. mehuja makeuttamattomana)?

Rajut tulehdukset ovat sitten varmasti asia erikseen eli niiden kanssa on turha lähteä pelaamaan.

Kiitokset taasen! :D
Tea
Tyttö s. 11/2002 rv 37+1 (3045g & 47 cm)
Poika s. 12/2005 rv 35+4 (4005g & 50,5 cm)

korppi

VTI

Viesti Kirjoittaja korppi » 28 Loka 2006, 11:58

Joissakin marjoissa, eniten karpalossa, jkv puolukassa, on aineita, jotka estävät virtsatieinfektioita. Tämä on osoitettu aikuisilla, mutta ei (vielä?) lapsilla. Infektion hoitoon ne eivät sovellu, ainoastaan estoon. Happamat mehut ja soseet pitäisi siis saada jokapäiväiseen ruokavalioomme erilaisten makeiden, keinotekoisten ja lihottavien juomien tilalle, joita nyt litkimme päivittäin.
Sammaksesta olisin hieman eri mieltä. Sitruunan ym happamen mehun laitto sairaalle limakalvolle kirveltää, voi olla kivuliasta. Ne olisi parempi hoitaa hiivalääkkeillä. Terve suu on sitten eri tilanne.

Vastaa Viestiin