Mitä hyötyä Gefilus ym tuotteista?

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito

Vastaa Viestiin
rajala
seniori
Viestit: 251
Liittynyt: 09 Touko 2006, 23:39
Viesti:

Mitä hyötyä Gefilus ym tuotteista?

Viesti Kirjoittaja rajala » 21 Loka 2006, 23:13

Kaupassa myydään monia tuotteita, joiden mainostetaan vahvistavan vastustuskykyä. Miten tutkittua esim. Gefilus on? Voiko lapsi oikeasti välttyä esim. vatsataudilta jos nauttii ko elintarvikkeita?
Laura 18.12.02 rv 32+5
Petteri 28.3.06 rv 34+1

korppi

Vastuswtuskyvyn vahvistaminen

Viesti Kirjoittaja korppi » 22 Loka 2006, 23:34

Valitettavasti mainokset kupaavat liikoja. Usein mainokset on laadittu kieli keskellä suutä, jolloin kuluttaja saa väärän käsityksen, mutta myyjä ei joudu kovan paikan tullen vastuuseen. Raudanpuute-anemiaa ei saisi olla, ja Suomessa kaiki tarvitsevat D-vitamiinia, muuten riittää monipuolinen perusruoka.
Probiootit ovat mielenkiintoinen asia. Parhaiten niistä on tutkittu Lactobacillus GG = kauppanimeltaan Gefilus. Tämähän on maitohappobakteeri, jonka pitoisuutta suolistosta lisäämällä toivotaan, että se syrjäyttää vahingollisempia bakeetereja. Gefilus lyhentää ripulia, sekä virusten että antibioottien aiheuttamaa. Kukaan ei tiedä, riittävätkö tähän Gefilus-tuotteet vai pitääkö käyttää Gefilus-kapseleita, jolloin bakteerien määrä on suurempi. Oma suositukseni on, että käytettäisiin Gefilus-kapseleita ripulin ja antibioottikuurin aikana, mutta ei muulloin. Gefilus-tuotteita voi käyttää, mutta enemmänkin hyvinä ruoka-aineina kuin lääkkeinä.
Matti
Matti

Vastaa Viestiin