Äidin ja isän infektiot

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
tiikeriankka
hörhö
Viestit: 2024
Liittynyt: 02 Loka 2006, 23:58
Viesti:

Äidin ja isän infektiot

Viesti Kirjoittaja tiikeriankka » 10 Loka 2006, 23:03

Nyt lastemme vielä ollessa sairaalassa olemme me vanhemmatkin porttikiellossa, jos olemme flunssaisia. Entä parin viikon päästä kun vauvat ovat kotona, miten tulisi toimia, jos äiti tai isä saa vaikkapa syysflunssan? Voiko sen tarttumista vauvoihin mitenkään estää kotioloissa? Hyvä käsihygienia jne. on tietysti tarpeen muutenkin, mutta varsinkaan kaksosten ollessa kyseessä ei kumpikaan vanhemmista voi oikein jättäytyä kokonaan pois vauvojen hoidosta.

Entä imetys ja äidinmaito mahdollisen flunssan tms. yhteydessä - nythän vielä maidostani otetaan bakteeriviljelyitä, ja olinkin imetys- ja maidonluovutuskiellossa poikien ollessa n. rv 33-36, kun maidosta löytyi b-hemolyyttinen streptokokki (vaikka itselläni ei ollut käytännössä lainkaan angiinan oireita), kielto poistui vasta kun söin antibioottikuurin ja maitonäytteet todettiin puhtaiksi. Täysiaikaisilla lapsillahan äidinmaito ymmärtääkseni parantaa vastustuskykyä ja imetystä äidin sairastaessakin voi jatkaa, mutta miten keskosten kohdalla? Onko jokin iän/kehityksen/painon tms. "rajapyykki", jonka jälkeen voisi olettaa keskosillakin asian olevan samoin? Vai pitääkö erityisvarovaisuutta jatkaa tässäkin asiassa? Kotioloissahan ei kukaan maitoa enää tule tutkimaan, ymmärtääkseni...

Meillä siis rv 24+1 syntyneet pojat, joilla korjattua ikää nyt 10 päivää, BPD molemmilla.
Tiikeriankka + pojat 110606 (24+1)
a = Pyry: 790 g, 33 cm
b = Onni: 810 g, 33 cm

korppi

Flunssat kotona

Viesti Kirjoittaja korppi » 11 Loka 2006, 23:32

Kotona on vaikea välttää tartuntoja. Käsihygienia ja se, ettei yski tai nuhi lapsen lähellä, jos vain mahdollista. Oikein hyvää neuvoa tähän ei ole. Vierailut minimiin ja vieraiden on oltava terveitä.
Maidon bakteereja ei tosiaan kotona enää tutkita. Lapsi kasvaa koko ajan ja pärjää paremmin myös bakteerien kanssa. Imettäminen on hyödyllistä sekä keskosille että täysiaikaisille, jos vain maitoa tulee.

Vastaa Viestiin