Kasvi ja kehitys

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Vieras

Kasvi ja kehitys

Viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Loka 2006, 10:32

Miten paljon keskoslasten kasvuun ja kehitykseen infektiot vaikuttavat? Sairas lapsihan syö huonosti ja sairastelu vie energiaa. Ainakin korvatulehduskierteessa lapsi saattaa sairastella lähes koko syksyn ja talven. Vain kesällä ollaan kunnolla terveitä.

korppi

Kasvu ja kehitys

Viesti Kirjoittaja korppi » 07 Loka 2006, 23:24

Tähän kysymykseen ei ole olemassa varmaa vastausta. Kasvu ja kehitys johtuvat niin monista tekijöistä, että yhden tekijän vaikutusta on mahdotonta arvioida. Korvatulehduksista tiedetään, että niihin liittyvä alentunut kuulo saattaa vaikuttaa puheen kehitykseen. Toisaalta lapsilla esiintyy saavutuskasvua, ja kehitys on sykäyksittäistä, jolloin keskimääräistä hitaampaa vaihetta seuraa keskimääräistä nopeampi vaihe lapsen parannuttua.
Usein olemme huolestuneita pitkäaikaisista seurauksista. Lapsen elämä silloin pienenä on myös sinänsä arvokas asia, ja se on tehtävä niin hyväksi kuin mahdollista, vaikka pitkäaikaisia haittoja ei olisi odotettavissa.

Vastaa Viestiin