Hysterian ja järkevän varovaisuuden raja?

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito

Vastaa Viestiin
friida
seniori
Viestit: 401
Liittynyt: 24 Elo 2006, 20:00

Hysterian ja järkevän varovaisuuden raja?

Viesti Kirjoittaja friida » 04 Loka 2006, 09:41

Miten keskosten hoito kotiutumisvaiheessa eroaa "normaalivauvan" hoidosta? Missä menee infektioiden välttelyssä normaalin varoivaisuuden ja vainoharhaisuuden raja?

Tunnustan esim. itse miettineeni, että nimiäiset olisi kiva järjestää, mutta uskallanko kutsua niihin ketään :oops: Entäs vauvauinnit, muskarit yms - taitavat olla turhan rajua infektiopommitusta?

Meillä rv 31 syntyneet tyttöset. Lievä keskosten keuhkotauti oli, nyt hyväkuntoisia ilman tiedossa olevia erityisongelmia. Vielä ovat sairaalassa ja toistaiseksi infektioilta vältytty (koputtaa puuta). Kotiutuvat pian.


PS. Olisin kiinnostunut kuulemaan myös lääkärin kannan siitä, voiko keskosperheessä pitää karvaisia lemmikkejä (astmariskin takia). Olen saanut lääkäreiltä erittäin erilaisia mielipiteitä asiasta... Mutta ymmärrän kyllä jos halutaan rajoittaa kyssärit infektioihin.

korppi

Infektioiden välttäminen

Viesti Kirjoittaja korppi » 05 Loka 2006, 21:54

Vanhoina hyvinä (tai huonoina) aikoina vauvat olivat kotona 6kk ikään ja vieraita sai käydä vasta kun vauva oli 3kk ikäinen. Nykyisenä hektisenä aikana tämänikäiset vauvat uivat, shoppailevat, käyvät muskareissa, järjestävät kokkareita, yms. Onkohan tämä tarpeen? Miltä tuntuisi, jos vauva elelisi iskän ja äiskän kanssa kaikessa rauhassa, kun lasketusta ajasta on kulunut 3kk, ja kaikki vieraat minimiin, ainakaan infektioissa olevia ei saisi käydä.
Kun lapsi kasvaa vähän isommaksi, kaikilla jotka haluavat auttaa lapsiperheitä riittää tekemistä yllinkyllin. Siinä vaiheessa ulkopuolisten mielenkiinto usein lopahtaa ja aika moni lapsiperhe tuntuu jäävän yksin.

korppi

Eläimet

Viesti Kirjoittaja korppi » 05 Loka 2006, 21:58

Vielä eläimistä. Ajattelisin, että keskosvauva ei tässä uhteessa poikkeava muista vauvoista. Eläimet pitäisi poistaa kotoa, jos niille herkistyy, ei aikaisemmin. Tupakointi pienten lasten perheissä, parvekkeet mukaan lukien, pitäisi kieltää lailla.

friida
seniori
Viestit: 401
Liittynyt: 24 Elo 2006, 20:00

Viesti Kirjoittaja friida » 06 Loka 2006, 06:41

kuulostaa vallan järkevältä, kiitos vastauksesta :)

Vastaa Viestiin