esbl

Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.

Valvoja: Ylläpito

Vastaa Viestiin
Evep

esbl

Viesti Kirjoittaja Evep » 02 Loka 2006, 10:41

Tyttäreni sairasti esbl sairaalabakeerin sairaalassa ollessaan, (klebsiella oxytoka) <- joten noin kirjoitetaan. '
Jääkö tämä "pysyvästi" hänen elimistöön, niinkuin mrsa?
Voiko tästä seurata vielä jotain tulevaisuudessa, hän ei tarvinnut silloin mitään lääkitystä, se kasvoi navassa ja ulosteessa.

korppi

ESBL

Viesti Kirjoittaja korppi » 03 Loka 2006, 16:20

Nämä bakteerit aiheuttavat samanlaisia sairauksia kuin muutkin suolistobakteerit. Ongelmana on, että niihin tehoaa vain muutama antibiootti (silloin kuin antibioottia tarvitaan). ESBL elelee suolistossa. Pikkuhiljaa se häviää, ja suolistobakteerien aiheuttamat infektiot ovat varsin harvinaisia, joten tuskin hoidettavaa tautia tulee. Ainoa yleisempi suolistobakteerien aiheuttama tauti on virtsatieinfektio. En olisi tästä asiasta kovinkaan huolissani. MRSA on erilainen, koska se asustelee nenässä ja käsissäkin.

Vastaa Viestiin