Asiantuntijat vastaavat

 • Keskustelualue
  Aiheet
  Viestit
  Uusin viesti
 • Lääkäri vastaa
  Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

  Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
  Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.
  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  53 Aiheet
  141 Viestit
  Uusin viesti Koostetta sikainfluenssasta
  Kirjoittaja Ylläpito Näytä uusin viesti
  13 Marras 2009, 14:23
 • Kysy fysioterapeutilta
  TAYSissa vuodesta 1987 Lastenklinikalla, fysiatrian osastolla toiminut fysioterapeutti Ritva-Liisa Seppänen vastaa 2.1. - 31.1.2007 välisenä aikana keskosten liikunnan kehitykseen liittyviin kysymyksiin. Ritva-Liisa on työskennellyt lasten neurologisella osastolla ja on nyt fysioterapeuttina vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla.
  Hän ei voi vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti.
  Palsta lukitaan 1.2.2007 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.
  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  26 Aiheet
  80 Viestit
  Uusin viesti Kiitos Ritva-Liisalle!
  Kirjoittaja sari Näytä uusin viesti
  01 Helmi 2007, 18:09
 • Kysy ravitsemussuunnittelijoilta
  TAYSin Lastenklinikan ravitsemussuunnittelijat Terttu Peltola ja Heli Aldén vastaavat 8.10. - 31.10.2007 välisenä aikana keskosten ravitsemukseen liittyviin kysymyksiin. Kysymyksiin vastataan n. kerran viikossa. Kysymykset käsitellään yleisellä tasolla. Kysymyksissä on hyvä tulla esille lapsen syntymäraskausviikot, nykyinen ikä ja mahdollisesti kasvutietoja. Huomioikaa, että sairaaloiden käytännöissä on eroja ja lapsen vanhempien on ensisijaisesti noudatettava lastaan hoitaneen ja kotiuttaneen sairaalan ohjeita. He tuntevat lapsesi tilanteen parhaiten.
  Terttu ja Heli eivät ota kantaa vielä sairaalahoidossa olevien keskosten ravitsemukseen tai yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen ja perehtymisen lapsen historiaan. He eivät myöskään voi ottaa kantaa jo aiemmin esim. sairaalassa tapahtuneisiin hoidollisiin seikkoihin.
  (HUOM! viikolla 42 Terttu ja Heli lomailevat, joten vastauksia voi joutua odottamaan vähän pidempään.) Palsta lukitaan 31.10.2007. Kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.

  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  28 Aiheet
  79 Viestit
  Uusin viesti Laktoositon maito
  Kirjoittaja Heli Alden Näytä uusin viesti
  15 Marras 2007, 09:59
 • Kysy kasvusta
  Kysymyksiä ja vastauksia keskosen kasvusta (vauvasta taaperoon) Neonatologi, erikoislääkäri Päivi Luukkainen (HYKS, Lasten ja nuorten sairaala) vastaa kysymyksiin loka-marraskuun vaihteessa 2007.

  Kysy keskosen kasvusta ja kasvuun vaikuttavista seikoista. Kysymyksien on oltava ns. yleisellä tasolla koskien esim. ravitsemusta (rintamaito, energiatarve, vitamiinit, rasvat, sokerit, kivennäisaineet jne.), hoitojen vaikutusta kasvuun, kasvun seuranta jne. Muistathan mainita kysymyksesi yhteydessä lapsen syntymäraskausviikot, tärkeimmät kasvuun vaikuttavat seikat sekä nykyisen iän.
  Moderaattorit yhdistelevät (samankaltaiset kysymykset) ja valitsevat kysymyksistä "paketin" Päiville. Vastaukset saadaan marraskuun aikana.

  Lääkäri ei ota kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin tai hoidollisiin seikkoihin. Hän ei voi myöskään vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti. Kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.
  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  11 Aiheet
  36 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Ylläpito Näytä uusin viesti
  25 Marras 2007, 23:41