Tänään on 17 Joulu 2018, 21:08

 • Raskaus
  Keskustele raskausajasta, odotuksesta, ilosta, toiveista ja peloista. Palsta vanhemmille, joiden lapsella on suurentunut riski syntyä keskosena, ja raskaus on vaarassa keskeytyä ennenaikaisesti (ns. riskiraskaudet). Keskustelua siitä, kun odotuksessa ilmaantuu ongelmia ja huoli vauvan hyvinvoinnista painaa mieltä.

  HUOM! Tässä osiossa kirjoitetut viestit näkyvät kaikille keskustelupalstalle rekisteröityneille! Varsinainen Kevyt-keskustelupalsta on tarkoitettu vain keskosvanhemmille ja pidetään yhä suljettuna, jotta vanhemmat voisivat mahdollisimman vapaasti keskustella mieltä painavista asioista ja saada vertaistukea tilanteeseensa.
  Valvojat: susanna, nenah, Mode, rixupoxu86, Ylläpito
  276 Aiheet
  10498 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Neo Näytä uusin viesti
  24 Marras 2018, 19:07
 • Syntymä
  Keskustelu synnytyksestä ja synnytystavasta
  Valvojat: nenah, Mode, rixupoxu86, Ylläpito
  57 Aiheet
  1991 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Verx Näytä uusin viesti
  11 Syys 2018, 23:04
 • Sairaala-aika
  Kaikkea tehon ja kehitysseurantojen välistä


  Valvojat: nenah, Mode, rixupoxu86, Ylläpito
  100 Aiheet
  2795 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja nenah Näytä uusin viesti
  29 Syys 2018, 21:46
 • Kotona
  Miten arkielämä keskosvauvan kanssa sujuu
  Valvojat: susanna, nenah, Mode, rixupoxu86, Ylläpito
  310 Aiheet
  6736 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja nenah Näytä uusin viesti
  10 Huhti 2018, 10:49
 • Monikkokeskoset
  Keskustelua monikkojen asioista
  Valvojat: nenah, Mode, rixupoxu86, Ylläpito
  78 Aiheet
  1000 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja tiikeriankka Näytä uusin viesti
  25 Elo 2016, 20:16
 • Keskosäitien maitofoorumi
  Keskustelua maidosta, imetyksestä, pumppaamisesta, pulloruokinnasta, apuvälineistä, kokemuksista ja tunteista yms. Huom! Myös äidinmaidonkorvikkeista yms.
  Valvojat: nenah, Mode, rixupoxu86
  110 Aiheet
  1225 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Kevätuuli Näytä uusin viesti
  25 Syys 2016, 00:38
 • Svenskspråkiga forum
  Alla samtalsämnen syns bara för användare som registrerat sig i diskussionforumet I esittelyt -delen berättar var och en sin egen korta historia (naturligtvis kan du presentera dig även på svenska).
  Kom och diskutera!
  Valvojat: nenah, Mode, rixupoxu86, Ylläpito
  5 Aiheet
  32 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Nora Näytä uusin viesti
  24 Marras 2010, 23:53
 • Discussion in English
  Here you can discuss everything that is related to preemie babies in English. Discussion is meant only for families with premature babies. <br> After registration you should introduce yourself to Administration (foorumi_admin@kevyt.net). When You are passed to forum, Please introduce yourself first in “esittelyt” –section (you can naturally do that in English) or in this English language forum only.
  Valvojat: nenah, Mode, rixupoxu86
  12 Aiheet
  52 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja tiikeriankka Näytä uusin viesti
  27 Loka 2016, 14:45
 • Keskosperheiden läheiset ja hoitohenkilökunta
  Palsta keskosten isovanhemmille, ystäväperheille, kummeille ja muille sukulaisille sekä hoitohenkilökunnalle.

  Kevyt-keskustelupalsta on tarkoitettu vain keskosvanhemmille ja pidetään yhä suljettuna, jotta vanhemmat voisivat mahdollisimman vapaasti keskustella mieltä painavista asioista ja saada vertaistukea tilanteeseensa.
  HUOM! Tässä osiossa kirjoitetut viestit näkyvät kaikille keskustelupalstalle rekisteröityneille!
  Valvojat: susanna, nenah, rixupoxu86
  10 Aiheet
  79 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Tiisa Näytä uusin viesti
  14 Heinä 2018, 00:37
 • Aiheet
  Viestit
  Uusin viesti
 • Aiheet
  Viestit
  Uusin viesti
 • Lääkäri vastaa
  Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Matti Korppi vastaa tällä palstalla keskosten infektioita koskeviin kysymyksiin 2.10.- 29.10.2006 välisenä ajankohtana muutaman kerran viikossa. Voit lähettää kysymyksesi koskien esim. RS-virusta, rotaa tai syksyn flunssia. Voit myös kysyä infektioastmasta sekä infektioiden ehkäisystä.

  Tällä palstalle ei oteta kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin sairastumisiin tai hoidollisiin seikkoihin.
  Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Palsta lukitaan 30.10.2006 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle luettaviksi.
  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  53 Aiheet
  141 Viestit
  Uusin viesti Koostetta sikainfluenssasta
  Kirjoittaja Ylläpito Näytä uusin viesti
  13 Marras 2009, 14:23
 • Kysy fysioterapeutilta
  TAYSissa vuodesta 1987 Lastenklinikalla, fysiatrian osastolla toiminut fysioterapeutti Ritva-Liisa Seppänen vastaa 2.1. - 31.1.2007 välisenä aikana keskosten liikunnan kehitykseen liittyviin kysymyksiin. Ritva-Liisa on työskennellyt lasten neurologisella osastolla ja on nyt fysioterapeuttina vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla.
  Hän ei voi vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti.
  Palsta lukitaan 1.2.2007 ja kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.
  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  26 Aiheet
  80 Viestit
  Uusin viesti Kiitos Ritva-Liisalle!
  Kirjoittaja sari Näytä uusin viesti
  01 Helmi 2007, 18:09
 • Kysy ravitsemussuunnittelijoilta
  TAYSin Lastenklinikan ravitsemussuunnittelijat Terttu Peltola ja Heli Aldén vastaavat 8.10. - 31.10.2007 välisenä aikana keskosten ravitsemukseen liittyviin kysymyksiin. Kysymyksiin vastataan n. kerran viikossa. Kysymykset käsitellään yleisellä tasolla. Kysymyksissä on hyvä tulla esille lapsen syntymäraskausviikot, nykyinen ikä ja mahdollisesti kasvutietoja. Huomioikaa, että sairaaloiden käytännöissä on eroja ja lapsen vanhempien on ensisijaisesti noudatettava lastaan hoitaneen ja kotiuttaneen sairaalan ohjeita. He tuntevat lapsesi tilanteen parhaiten.
  Terttu ja Heli eivät ota kantaa vielä sairaalahoidossa olevien keskosten ravitsemukseen tai yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen ja perehtymisen lapsen historiaan. He eivät myöskään voi ottaa kantaa jo aiemmin esim. sairaalassa tapahtuneisiin hoidollisiin seikkoihin.
  (HUOM! viikolla 42 Terttu ja Heli lomailevat, joten vastauksia voi joutua odottamaan vähän pidempään.) Palsta lukitaan 31.10.2007. Kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalla avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.

  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  28 Aiheet
  79 Viestit
  Uusin viesti Laktoositon maito
  Kirjoittaja Heli Alden Näytä uusin viesti
  15 Marras 2007, 09:59
 • Kysy kasvusta
  Kysymyksiä ja vastauksia keskosen kasvusta (vauvasta taaperoon) Neonatologi, erikoislääkäri Päivi Luukkainen (HYKS, Lasten ja nuorten sairaala) vastaa kysymyksiin loka-marraskuun vaihteessa 2007.

  Kysy keskosen kasvusta ja kasvuun vaikuttavista seikoista. Kysymyksien on oltava ns. yleisellä tasolla koskien esim. ravitsemusta (rintamaito, energiatarve, vitamiinit, rasvat, sokerit, kivennäisaineet jne.), hoitojen vaikutusta kasvuun, kasvun seuranta jne. Muistathan mainita kysymyksesi yhteydessä lapsen syntymäraskausviikot, tärkeimmät kasvuun vaikuttavat seikat sekä nykyisen iän.
  Moderaattorit yhdistelevät (samankaltaiset kysymykset) ja valitsevat kysymyksistä "paketin" Päiville. Vastaukset saadaan marraskuun aikana.

  Lääkäri ei ota kantaa esim. jo aiemmin sairaalassa tapahtuneisiin tai hoidollisiin seikkoihin. Hän ei voi myöskään vastata tai ottaa kantaa yksittäisten lasten yksilöllisiin ongelmiin, jotka vaatisivat lapsen tapaamisen henkilökohtaisesti. Kaikki kysymykset ja vastaukset jäävät keskustelupalstalle avoimesti luettaviksi. Palsta on avoin myös rekisteröitymättömille käyttäjille.
  Valvojat: nenah, rixupoxu86, Ylläpito
  11 Aiheet
  36 Viestit
  Uusin viesti Kirjoittaja Ylläpito Näytä uusin viesti
  25 Marras 2007, 23:41

Kirjaudu sisään  •  Rekisteröidy

Paikallaolijat

Yhteensä 2 käyttäjää paikalla :: 0 rekisteröitynyttä, 0 piilossa ja 2 vierasta (Tieto perustuu viimeisen 5 minuutin aikana olleisiin aktiivisiin käyttäjiin)
Eniten yhtaikaisia käyttäjiä on ollut 118 kpl, 10 Marras 2018, 18:43

Tilastot

Viestejä yhteensä 71854 • Viestiketjuja yhteensä 3484 • Käyttäjiä yhteensä 1382 • Uusin käyttäjä Lakripa